Lubejzn je u zraki

datum: 14.02.2024

kategorija: Novice in dogodki

Obeta se pravi letalsko-plesno-glasbeni spektakel Lubejzn je u zraki, ki ga organizirata profesionalni plesalec in dolgoletni modelar Jurij Batagelj in Barbara Žlender v tesnem sodelovanju z MD Ventus. Dogodek se bo odvijal 31. avgusta in 1. septembra 2024 na idiličnem modelarskem letališču MD Ventus pri Vipavi. Gre za 1. mednarodno dvodnevno srečanje modelarjev vojnih ptic, legendarnih modelov letal iz obdobja II. svetovne vojne, obogateno z raznolikimi aktivnostmi, ki bodo očarale vse navzoče s pristnim vzdušjem obdobja 40ih let prejšnjega stoletja. 

Prvi dan bo potekalo prosto letenje radio-vodenih maket slovenskih in tujih modelarjev. Poleg tega bodo zbiratelji vojaških vozil razstavili svoje dragocene eksponate, obiskovalcem pa bomo za dodatno vzdušje ponudili avtentično glasbeno, plesno in gastronomsko doživetje. V pozno popoldanskih urah, ob 18.00, bo za širšo slovensko javnost pripravljen pravi 2-urni letalsko-plesno-glasbeni spektakel. Na programu se bodo izmenjavale atraktivne letalske točke impresivnih RV modelov iz 40-ih let, priznanih modelarskih skupin iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Nemčije, s plesnimi nastopi v ritmih žive glasbe swing orkestra, vse skupaj pa bo obogateno z različnimi vizualnimi efekti. Za avtentično vzdušje gledalcev bodo poskrbeli zbiratelji pristinih vojaških in civilnih vozil, ki bodo lahko obiskovalce na prizorišče pripeljali v starodobnikih, kot so Jeep Willys in Dodge. 

Za piko na i, se bodo udeleženci in obiskovalci lahko preizkusili na enourni delavnici swing plesa ter nato uživali v swing večeru z živo glasbo, druženjem in plesom. Poskrbeli bomo za izbrane pijače in okusno kulinarično doživetje, navdihnjeno v duhu tistega časa. Večer se bo zaključil z manjšim ognjemetom. Drugi dan bo namenjen prostemu letenju in sproščenemu druženju udeležencev ob hrani, pijači ter glasbi. Dogodek bomo obogatili z različnih dejavnostmi, ki bodo udeležencem in obiskovalcem ponudili vrsto dodatnih aktivnosti, vključno z maketarskimi delavnicami za otroke in podobnimi doživetji. 

Vse to in še več vas čaka na premiernem dvodnevnem srečanju, ki bo očaral vse ljubitelje zgodovine, modelarstva, glasbe in plesa. Ne zamudite te edinstvene priložnosti za nepozabno doživetje na modelarskem letališču MD Ventus pri Vipavi.

 

 Lubejzn j u zraki

Predstavitveni video Lubejzn je u zraki.mp4

Letak s podrobnejšimi informacijami Lubejzn je u zraki - letak.pdf

 

Povezava do angleške strani