F1N tekmovanje 11.3.2023

datum: 12.03.2023

kategorija: Novice in dogodki

 

V soboto, 11. marca 2023, je modelarsko društvo Ventus iz Ajdovščine organiziralo tekmovanje v kategorji dvoranskih prostoletečih modelov F1N. Dogodek se je že drugo leto zapored odvijal v športni dvorani osnovne šole Šturje.

V kategoriji F1N se tekmovalci pomerijo s prostoletečimi modeli v športnih dvoranah, pri čemer šteje  čas trajanja leta letalskega modela.

Letos smo na omenjen dogodek uspeli pritegniti veliko število tekmovalce iz celotne Slovenije, saj se je tekmovanja udeležilo 24 tekmovalcev iz 5 klubov. Vsekakor velja omeniti, da je bilo med njimi veliko mladincev, kar vzpodbudno kaže na interes za tehnične športe med mladimi.

Tekmovanje se je odvijalo v dveh kategorijah. Med člani je zmaga ostala doma, Peter Stegovec, drugo in tretje mesto pa sta si razdelila Marko Lemut, MD Ventus in jan Pernačič, AK Ptuj. V mladinski kategoriji je zmagal Filip Pernačič, AK Ptuj, drugo in tretje mesto sta zasedla Gal Bajec  in Jaka Trebižan, oba MD Ventus.

Za organizacijo tovrstnega tekmovanja je potrebna podpora okolja, katere je bil deležen tudi MD Ventus. Najlepše se zahvaljujemo osnovni šoli Šturje za gostoljubje, sponzorjem za podporo in članom društva za požrtvovalnost. Sponzorsko so nas podprli lokalni podjetji Leone in TripleSeven ter mednarodna podjetja MIBO, Hollein in Lipo.

 

Najlepša hvala vsem in se vidimo naslednje leto!

 

Marko Lemut, MD Ventus, vodja dogodka

Foto, Maja Marc, MD Ventus

 

Na fotografiji, kategorija mladinci:

1.mesto, Filip Pernačič, AK Ptuj

2.mesto, Gal Bajec, MD Ventus

3.mesto, Jaka Trebižan, MD Ventus

 F1N 20220311 8

 

Na fotografiji, kategorija skupno:

1.mesto, Peter Stegovec, MD Ventus

2.mesto, Marko Lemut, MD ventus

3.mesto, Jan Pernačič, AK Ptuj

F1N 20220311 9

Več fotografij je na voljo v galeriji.